La fractura de fèmur és la complicació més important de l'osteoporosi per la mortalitat, morbiditat i despeses que genera, especialment en gent d'edat avançada. Per aquest motiu, la FHES va organitzar el 23 de març la seva primera Jornada d'Ortogeriatria, que va aplegar professionals de centres sanitaris de Barcelona i Tarragona que van compartir experiències sobre treball interdisciplinari en el tractament de la fractura del coll de fèmur (o de maluc) en gent gran.
El treball coordinat que realitzen traumatòlegs, geriatres, anestesistes, reumatòlegs, infermers, fisioterapeutes i treballadors socials a l'hora de tractar aquest tipus de fractura aporta una visió global del pacient que, a més de la fractura, inclou tant la persona com el seu entorn. Amb aquest tractament integral es busca disminuir la mortalitat de la fractura de maluc i recuperar l'estat que el malalt tenia abans del trencament de l'os.
Aquest procediment ordenat ajuda, a la vegada, a reduir al mínim possible la durada i el cost del procés de cura i recuperació. Es tracta d'una millora rellevant, ja que la taxa d'hospitalització per aquesta patologia a Catalunya és de les més altes de l'Estat espanyol, amb 681 casos per cada 100.000 habitants majors de 65 anys.