Dintre de la línia estratègica del right care, o atenció adequada, la FHES va acollir dijous passat la sessió "Reduir la pràctica clínica innecessària. Projecte Essencial", impartida per les doctores Caritat Almazán i Johanna Caro, responsable i investigadora, respectivament, de l'Àmbit d'atenció centrada en les persones de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AquAs). Durant la ponència es va fer èmfasi en la necessitat d'identificar les pràctiques clíniques d'escàs valor en l'àmbit hospitalari, per tal d'elaborar recomanacions i estratègies per evitar-ne la seva realització.
Al costat de pràctiques clíniques d'efectivitat contrastada, n'hi ha d'altres d'un valor escàs i d'altres que no aporten cap valor. Evitar-les, per tant, contribuiria a millorar la qualitat assistencial i a alliberar recursos que podrien ser destinats a procediments que sí afegeixen valor a la salut de les persones. Tant és així que des del 2013, el Departament de Salut, per mitjà del programa Essencial de l'AquAs, ha anat publicant recomanacions en aquest sentit, la majoria d'elles en l'àmbit de l'assistència primària.
Aquesta línia de treball està recollida en la Pla Estratègic 2017-2021 de la FHES, amb una proposta de posicionament en l'horitzó 2021 de fer de l'organització un referent en l'atenció adequada (o right care). Un projecte que, per arribar a bon port, ha de comptar amb la implicació de tots els professionals.