Conscient de la importància que el son reparador té sobre el confort i la recuperació dels pacients, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) s'ha proposat millorar el descans de les persones hospitalitzades. Per aquest motiu, una de les primeres fites del projecte Prosomnium, dissenyat amb aquest objectiu, és el de conèixer la percepció que té aquest col·lectiu sobre la qualitat del son durant la seva estada al centre. Com a dada de partida, el 81% de més de 500 hospitalitzats enquestats entre novembre de 2019 i gener de 2020 va valorar de forma positiva (amb puntuació de 4 i 5 sobre 5) la tranquil·litat per descansar durant la nit.
A partir d'aquestes dades i de les aportacions dels professionals dels diferents serveis, el grupo de trabajo Prosomnium, compost per treballadors de la nit, està duent a terme un estudi que permetrà engegar accions per millorar el repòs dels usuaris i, per tant, la seva satisfacció en aquest àmbit. Entre les accions ja iniciades hi ha la instal·lació, a mode de prova pilot, d'un dispositiu lluminós en forma d'orella gegant al control d'Infermeria de la Planta 2B, que informa del nivell de soroll en aquest espai per mitjà del codi de color dels semàfors.
Un son reparador és clau perquè el cos desenvolupi la seva capacitat regenerativa amb eficàcia i, per tant, és essencial per a una bona recuperació del malalt. Per tot això, i amb l'objectiu de conscienciar tant a pacients com a professionals, la FHES recolza avui divendres 13 de març la celebració del Dia Mundial del Son en el marc de la seva Política d'Humanització, que promou la millora de la humanització de l'assistència sanitària a l'organització per mitjà de diferents projectes com el Prosomnium.