L’Hospital Esperit Sant potencia les visites virtuals amb els pacients a través del servei de videoConsulta

L’objectiu és aconseguir una atenció sanitària més propera a l’hora de fer el seguiment d’alguns pacients i evitar que aquests es desplacin si no és necessari

En el marc de la digitalització de l'assistència sanitària, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha posat en marxa el servei de videoConsulta, impulsat pel Serveu Català de la Salut, perquè professionals sanitaris i pacients puguin veure's les cares i fer una visita mèdica sense haver-se de desplaçar a l'Hospital, si no és necessari. D'aquesta manera es vol potenciar una atenció més propera a l'hora de fer el seguiment d'alguns pacients.

Fins al moment l'hospital ja ha començat a fer ús d'aquesta nova eina de videoConsulta amb les visites pre-quirúrgiques del servei d'Anestèsia i amb les visites de seguiment de la Hipertensió del servei de Medicina interna.

Durant les properes setmanes s'adaptaran els equips i s'instal·laran un total de 50 càmeres web entre les diferents consultes de l'Hospital.  Això permetrà poder realitzar el desplegament a més serveis assistencials, tan mèdics com d'infermeria i d'altres especialitats clíniques, amb la finalitat de millorar el contacte entre professionals i pacients en aquelles visites que actualment s'estaven portant a terme de forma telefònica.

Aquest nou canal de comunicació en cap cas pretén substituir la presencialitat del pacient a la consulta, sinó afegir l'opció a aquelles visites que ja es realitzen de forma telefònica.

Funcionament de la videoConsulta

Per poder fer ús d'aquest servei només s'ha de tenir a casa un telèfon mòbil amb correu electrònic o un ordinador amb accés a internet que disposi de navegador tipus Chrome, firefox o motzilla. El professional sanitari enviarà un mail al pacient amb un enllaç, notificant la data i l'hora prevista per a la videoConsulta.
 

Per accedir-hi, l'usuari només haurà de clicar l'enllaç uns minuts abans de l'hora proposada des de qualsevol dispositiu amb càmera, altaveu i micròfon. Un cop s'hagi autentificat amb el CIP el número de la targeta sanitària i amb un PIN que rebrà per SMS al seu mòbil, ja podrà iniciar el vídeo consulta amb el seu metge o infermera.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter