La Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha celebrat la 5a edició de la Jornada de Recerca Interna amb l'objectiu de donar a conèixer alguns dels projectes i iniciatives que estan impulsant els diferents professionals del centre.
La Jornada ha comptat amb la inauguració del director gerent de la FHES, Dr. Vicenç Perelló que ha donat pas a la primera part de la sessió en què s'han presentat alguns dels projectes destacats com l'estudi de factors predictius d'incontinència urinària post-cirurgia de prolapse d'òrgans pelvians, presentat per la Dra. Sira Capote, així com la investigació sobre la rendibilitat del PET-TC en l'arteritis de cèl·lules gegants liderada per la Dra. Gloria de la Red.
Tot seguit s'han presentat algunes de les comunicacions que s'han presentat en Jornades i Congressos durant l'any 2023 en què s'han abordat temes com les noves eines que s'han posat en marxa per millorar el seguiment dels pacients i millorar gestió quirúrgica, l'ús de la simulació com a instrument clau per reduir la taxa d'hemocultius contaminats, i l'anàlisi del nivell de dependència i el risc d'aparició de les lesions per pressió.
Altres temes que s'han presentat són una investigació centrada a avaluar la severitat de la COVID-19 en pacients hipertensos que reben atenció primària a Espanya, una ponència sobre com s'aborda la comunicació dins del servei d'urgències, destacant la importància d'una comunicació efectiva i un darrer estudi sobre la gamificació com a eina per fomentar els cures relacionats amb el son en pacients hospitalitzats, oferint una perspectiva innovadora per millorar la qualitat del descans durant l'estada hospitalària.
Posteriorment, s'han presentat algunes de les publicacions en què han participat alguns professionals com l'estudi del dr. Javier Sobrino que se centra a predir el pronòstic en pacients grans amb insuficiència cardíaca mitjançant mesures de pressió arterial realitzades de forma contínua. La recerca de la infermera Ana Belén Blázquez explora la connexió entre factors psicosocials i la cicatrització en pacients amb ferides cròniques, aportant informació sobre la influència d'aspectes emocionals i socials en el procés de curació.
Per acabar la Dra. Judith Lleberia ha presentat una revisió sistemàtica sobre l'ús d'embolcalls vaginals després de la histerectomia vaginal, oferint recomanacions basades en l'evidència per a professionals de la salut en la gestió postoperatòria de pacients.